www.CTA.ro :: Stiri locale si nationale
26 de alimente care țin departe îmbătrânirea

Principala cauză a îmbătrânirii organismului uman este atacul radicalilor liberi. Celebrul dr. Oz a întocmit o listă cu alimente bogate în antioxidanți pe care le recomandă celor ce vor să se mențină cât mai mult tineri, să combată aspectul ridat și lipsit de elasticitate al pielii, precum și îmbătrânirea celulară.

Afinele - o singură porție ne asigură mai mulți antioxidanți decât orice alte fructe sau legume.

Fasolea uscată - bogată în proteine, stimulează creșterea părului și îl întărește, pentru un aspect sănător și tânăr.

Merișoarele - preparați în casă un suc proaspăt și veți avea numai beneficii. Merișoarele previn îngălbenirea dinților și formarea de tartru, iar datorită conținutului de flavonide previn formarea cariilor.

Portocalele roșii de Sicilia - acestea conțin o cantitatea considerabilă de antocianine, antioxidanți puternici ce combat efectele radicalilor liberi, precum și pe cele ale radiațiilor ultraviolete.

Morcovii - surse excelente de vitamina A, esențială pentru un scalp sănător, un păr strălucitor și o vedere... de vultur!

Nucile braziliene - sunt bogate în seleniu, un element mineral care stimulează regenerarea celulară și încetinește îmbătrânirea pielii. Sunt suficiente 2 nuci pe zi pentru a combate îmbătrânirea prematură!

Citeste tot articolul in Gandul

2013-04-15 / 9571 afisari

Inchide fereastra